Ilmoittautuminen MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

UUTISET

Mahtaako murskavoitto riittää?


28.01.2018

SJK-juniorit - Kanu 8-2 (4-2)
13 min 1-0 Sisu Jaakkola
16 min 2-0 Niko Uutela
19 min 3-0 Henri Kallio
24 min 4-0 Alex Hietala
26 min 4-1 Pokuta Roman
29 min 4-2 Pokuta Roman
32 min 5-2 Oskari Nyrhinen
41 min 6-2 Nico Rajala
54 min 7-2 Paavo Nyrhinen
66 min 8-2 Berat Akdogan

SJK-junioreiden C15 YJ otti murskaavan 8-2 -voiton Kauhavan Kanuunoista Wallsport Areenassa puolelta päivin pelatussa Puolen Suomen Liigan karsinnassa. Karsinta, joka on varsin raaka Suomen Palloöiiton Vaasan Piirin osalta alkoi siis viikko sitten vierastasapelillä vaasalaista WFA:ta vastaan jatkui nyt.

Jo etukäteen oli tiedossa, että maaleja tarvitaan, sillä Kauhavan Kanuunat on vienyt kotiottelunsa Vaasaan WFA:ta vastaan, koska Kauhavan halli ei riitä mitoiltaan pelipaikaksi ja siinä kamppailussa ratkaistaan se Vaasan Piirin ainoa jatkoonmenijä. Mikäli WFA kaataa Kanuunat suuremmalla kuin kuuden maalin erolla, jää SJK-juniorit rannalle ruikuttamaan.

Kotijoukkue otti kyllä otteen pelistä alusta lähtien, mutta mentyään 11 minuutin jakson aikana neljän maalin johtoon, repsahti pelaaminen harmittavasti ja vierasjoukkue pääsi kaventamaan kahdesti todella vikkelän Pokuta Romanin osumilla.

Kotijoukkue pommitti yhteensä kahdeksan maalia kahdeksan eri pelaajan toimesta, mikä kertoo tietenkin materiaalin laajuudesta. Toisaalta paikkoja oli murjoa vierasjoukkue vieläkin selvemmin lukemin ja sitä olisi kieltämättä tässä kohtaa kaivattukin, vaikka se tuskin on mielekästä kenenkään kannalta. Eihän junioripeleissä ole millään tavalla tarkoitus nöyryyttää vastustajaa hakemalla murskavoittoja.

Systeemi ei ole mielekäs ainakaan Vaasan Piirin osalta. On ikävää, että joko SJK-juniorit tai WFA jäävät vaille mahdollisuutta. Toisaalta olisi erittäin reilua, että kahden joukkueen päätyessä tasoihin, pelattaisiin esimerkiksi uusintaottelu tällaisessa tilanteessa, jossa toisella on selvä etulyöntiasema tulosten ollessa tiedossa.

Kanuunoille on nostettava hattua, sillä joukkue pelasi reilusti ja yritti loppuun saakka. Joukkueessa on muutama taitava kaveri, joilla on taatusti mahdollisuuksia pidemmällekin.

Kotijoukkue oli tällä erää kuitenkin selvästi parempi, mutta hiukan jäi kaivelemaan viimeistelyn huolimattomuus tai huono onni, miksi sitä nyt sitten kukin haluaa kutsua. Myös Kanuunoiden maalit syntyivät hiukan laiskahkon puolustamisen seuraamuksena.

Jatkopaikka Puolen Suomen Liigassa ratkeaa 31. tammikuuta Vaasassa pelattavassa ottelussa.


Takaisin uutisiin