Ilmoittautuminen MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

UUTISET

Ilvesjahtiin napapiirille


10.05.2007
Ilvesjahtiin napapiirille

TP-Seinäjoen edustusjoukkue lähtee jo perjantaina hyvissä ajoin kohti pohjoista. Tarkoituksena on päästä vereksin voimin viime viikonloppuna pahasti nöyryytetyn rovaniemeläisen FC Lynxin kimppuun ja tuoda tuliaisina kolmen pisteen edestä ilveksennahkoja. Joukkue matkustaa perjantaina Kemiin ja yöpyy siellä. Tulomatkalla puolestaan pudotetaan A-junioreita kyydistä samaan kaupunkiin sunnuntaina pelattavaa A-nuorten Ykkösen ottelua varten.

Lauantain vastustaja FC Lynx on avannut kautensa kahdella tappiolla. Viime lauantain Sepsi-78:lle kärsittyä 6-1 –selkäsaunaa edelsi tiukka vääntö kotoisella muovilla Saarenkylässä FC YPA:aa vastaan. Sen rovaniemeläiset hävisivät 2-1.

TP-Seinäjoki puolestaan on aloittanut kauden voitolla ja tasapelillä, eli kasassa on neljä pistettä. Viime vuonna kahden ottelun jälkeen oranssinutuilla oli tässä vaiheessa vain yksi piste, eikä vielä ainuttakaan maalia viimeisteltynä. Siinä valossa ainakin pientä kehitystä on havaittavissa. Sarjan avauksessa kaatui Kajaanin Haka Jouppilanvuoren Keinonurmella 2-0 ja viime viikonloppuna kovana kotijoukkueena tunnettu FC YPA joutui luopumaan pisteestä postimerkkiä muistuttaneella hiekkakentällään lukemin 1-1.

FC Lynx pelasi viime kaudella ensimmäistä kertaa Kakkosessa ja uusi sarjavakanssinsa kymmenen pisteen erolla FC Korsholmiin, joka sijoittui sarjassa 12. sijalle ja putosi yhdessä TUS:n ja Virkiän kanssa Kolmoseen. Viime kaudesta seura on käynyt läpi radikaaleja muutoksia.

Joukkuetta valmentanut ja myös kentällä esiintynyt Kimmo Savolainen on vaihtanut alasarjoihin FC Muurolan väreihin. Voisi kai sanoa, että onneksi, sillä Savolainen kuritti TP-Seinäjokea vuodesta toiseen milloin minkäkin seuran väreissä upottamalla palloja aivan liian usein oranssi-mustien verkkoon. Poissa ovat myös kokeneet Mika Lumijärvi ja Matti Hiukka.

Tällä kaudella FC Lynx tulee kuitenkin Napapiiriltä kaikuneiden puheiden mukaan saamaan apuja Rovaniemen Palloseuran Ykkösen joukkueesta farmiyhteistyön merkeissä. Lauantaille on lupailtu jopa legendaarista Zeddy Sailetia isäntien kokoonpanoon, mutta nähtäväksi jää, tekeekö yksi muuttolintu kesän, sillä viime viikon esitys oli täysin katastrofaalinen.

Se on kuitenkin se juttu, jota ei sovi unohtaa, sillä tuskin kukaan haluaa nähdä oman joukkueensa pelaavan uudelleen samaan malliin. Eittämättä valmentaja Matti ”Kolli” Vikman onkin piiskannut omiaan uuteen nousuun ja sopiikin toivoa, ettei tuo nousu ala juuri TP-Seinäjokea vastaan, sillä viime kaudellakin FC Lynx jäi pruukilaisilta nylkemättä.

Seinäjoella joukkueet päätyivät 3-3 –tasapeliin ottelussa, joka näytti repeävän isännille ensimmäisellä puoliajalla puolihuolimattomasti. Toisin kuitenkin kävi ja FC Lynx karkasi jo 3-1 –johtoon. Ville Pajulan 15. minuutilla tekemän rankkarimaalin jälkeen vieraista maalasivat juuri Savolainen, Jouko Turpeenniemi ja komean maalin tehnyt Jussi Vatanen. Kotijoukkueen kiri alkoi 81. minuutilla Mikko Ylihärsilän upotettua toisen pilkun Arto Vikmanin selän taakse. Vain neljä minuuttia myöhemmin Mikael Muurimäki pelasti kotijoukkueen nöyryytykseltä ja tasoitti ottelun.

Vieraissa ei sitten mennytkään edes samalla tavalla, vaan isännät kurittivat oranssipaitoja otettuaan ensimmäisellä puoliajalla kahden maalin johdon. Ensimmäisen puoliajan jälkeiset 3-1 –lukemat jäivät myös loppunumeroiksi vieraiden hurjasta painostuksesta huolimatta. Matti ”Bägi” Hiukka teki kotijoukkueelle kaksi maalia ja Jussi Vatanen yhden. Ville Pajula puolestaan vastasi TP-Seinäjoen osumasta.

FC Lynx ei suinkaan ole TP-Seinäjoelle ollenkaan ensimmäinen rovaniemeläinen joukkue, jota vastaan on käyty onnea kokeilemassa. Veikkausliigassa, Ykkösessä ja Suomen Cupissa on kohdattu tietenkin Rovaniemen Palloseura. Kakkosessa on otettu mittaa Rovaniemen Reippaan ja Rovaniemen Lapin kanssa toisistamme. Cupissa on kohdannut myös Kanuunat ja Santa Claus, eli varsin monenlainen kirjo on nähty pohjoisen poikia.

FC Lynxin maaleista ovat tällä kaudella vastanneet Jari Barsk ja nuori Juha-Pekka Ineköröinen. TP-Seinäjoen maalit ovat syntyneet Abdullahi Danjouman, Jarkko Mäki-Maunuksen ja viime viikonloppuna kauden maalin täräyttäneen Henri Saranpään toimesta. Veikkauksen tähtiä FC Lynxistä on saanut vain Barsk ja hänkin yhden ainoan. Kahden ottelun saldo TP-Seinäjokea ajatellen on mukava. Abdullahi Danjoumalla, on kolme sakaraista ja sekä Henri Saranpäällä, että molemmat ottelut mainiosti pelanneella Tero Kinnusella kummallakin kaksi tähteä.

TP-Seinäjoen riveistä ovat edelleen poissa hyökkääjät Juha Etelä-Aho ja Mikael Muurimäki, sekä keskikentältä puuttuva Pekka Väänänen.

Ottelu alkaa Saarenkylän keinonurmella lauantaina klo 16.00.

Takaisin uutisiin