Ilmoittautuminen MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

UUTISET

C15 varmisti paikkansa lopputurnaukseen


09.06.2018

SJK-junioreiden C15-ikäluokan yhdistelmäjoukkue varmisti lauantaina paikkansa Kai Pahlman SM-lopputurnauksessa, joka pelataan Torniossa elokuun alussa. Helpolla ei paikka irronnut, sillä ennakkoon heikommiksi povatutut joukkueet pistivät kotijoukkueen todella ahtaalle ja molemmat ottelut rateksivat vasta ottelun viimeisten hengenvetojen aikaan.

SJK-juniorit - OTP 3-2 (1-1)
16 min 1-0 Niko Uutela
26 min 1-1 Mikael Anttila
54 min 2-1 Nico Rajala
61 min 2-2 Roni Savolainen
70 min 3-2 Niko Uutela

Ammun ensimmäisessä matsissa oli olemassa kaikki katsatrofin elementit. Siltä se myös näytti. Talvella Wallsport Areenassa helposti kaadettu OTP tuli Seinäjoelle todella oivallisella asenteella, vaikka tilillä oli vain yksi sarjapiste ja lopputurnauspaikka oli jo karannut.

Vierasjoukkueen maalilla pelasi pääsääntöisesti hyökkääjänä leipänsä ansaitseva Mikko Korkala, joka pelasti vieraat monelta pahalta tilanteelta. Vaikka torjuntatyyli nyt ei ehkä ollut se kaikista sulavin, homma hoitui. Toki avausmaalissa sijoittuminen näkyi ongelmana ja Niko Uutela puski ulottuvan Korkalan yli.

OTP vastasi aivan jäätävän komealla vaparimaalilla, jonka tulitti etuyläkulmaan Mikael Anttila. Keskikentän häärääjä teki kyllä paljon töitä ja osoitti olevnsa kelpo pelimies, mutta hävisi hiukan kuvasta toisella puoliajalla.

Vastaavasti saman tontin kotijoukkueen maajoukkuepoika, Nico Rajala, vei isännät uudelleen johtoon toisella puoliajalla. Moni varmasti ajatteli, että nyt mennään ja peli repeää, mutta kukkuluuruu. OTP tuli taas takaa tasoihin ja millaisella maalilla.

Vieraiden kulmurin jälkeen kotijoukkueen maalinedustalla pari mustapaitaa veteli ensin hutia ja purku lähti keskelle, missä Roni Savolainen sai pallon tykittäen vielä vieraiden ensimmäistäkin maalia komeammin pelivälineen yläkulmaan ja taas oltiin tasoissa.

Aivan loppuun saakkaa saatiin pidätellä hengitystä. OTP oli pariinkin otteeseen ratkaisemassa matsin edukseen, mutta lopulta Niko Uutelan ottelun toinen maali käänsi kamppailun kotijoukkueelle. Hieno chippi takayläkulmaan takasi kaikki kolme pinnaa.

Samaan aikaan pelatussa VPS-junioreiden ja TP-47:n välisessä matsissa sen sijaan pinnat jaettiinn numeroin 1-1.

TP-47 - SJK-juniorit 0-2 (0-1)
09 min 0-1 Paavo Nyrhinen
68 min 0-2 Niko Uutela

Kotijoukkueena Prunttimäessä esiintynyt torniolainen TP-47, jonka paikka Kai Pahlman SM-lopputurnauksessa järjestävänä seurana on varma, pelasi melko lailla sääntöjen rajamailla. Miltei joka tilanteessa pelaajat roikkuivat ja repivät SJK-junioreiden selkeästi taitavampia pelaajia. Eittämättä lopputurnauksessa torniolaisille on luvassa ongelmia, sillä siellä ei niin sallivaa ja liberaalia tuomarilinjaa taatusti ole tarjolla kuin tänään nähtiin.

Tällä taktiikalla joukkueen kuitenkin onnistui roikkua mukana ottelussa aivan loppuun saakka. Toki heillä oli muutama mainio tekopaikkakin, mutta viimeistely oli heikkoa.

SJK-junioreiden ensimmäinen puoliaika oli aamun kamppailuun verrattuna huomattavasti parempaa ja ryhdikkäämpää. Joukkue pyöritti peliään hienosti, mutta ottelun edetessä turhautuminen siihen, että kentällä sai repiä ja rikkoa ilman vihellystä meni monella tunteisiin.

Saattaa olla, että myös aikaisessa vaiheessa tullut johtomaali Paavo Nyrhisen viimeistelemänä tuuditti kotijoukkueen helppoon voittoon. No, voitto tuli, mutta ei todellakaan helposti.

Aivan kuten päivän ensimmäisessäkin ottelussa, niin toisessakin, ratkaisu nähtiin vasta pelin viime hetkillä. Myös tällä kertaa asialla oli turhankin säästeliäästi liikkuva, mutta maalipaikat oivallisesti nuuskiva Niko Uutela, joka teki numeroiksi 2-0 viimeistellessään päivän kolmannen maalinsa.

Kaksi voittoa nosti SJK-junioreiden yhdistelmäjoukkueen Puolen Suomen Liigassa tasapisteisiin sarjan kärjessä olevan OLS:n kanssa ja varmisti samalla paikan Torniossa pelattavassa Kai Pahlman SM-lopputurnauksessa, joten joukkueenjohtaja Jarmo Haukilahti saa laittaa piuhat punaisksi hotelleiden ja bussien varausten kanssa.

Samaan aikaan toisella kentällä VPS-junioreiden onnistui rypeä huolella. Vaasalaiset nimittäin päästivät OTP:n taukoon mennessä kolmen maalin karkumatkalle, josta joukkue ei koskaan toipunut. Loppunumerot kirjattiin oululaisille 3-2 (3-0) ja näin OTP otti kauden ensimmäisen voittonsa PSL:ssa ja pilasi samalla vaasalaisten lopputurnaushaaveet.


Takaisin uutisiin