Ilmoittautumislomake MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Valmennusosaamisen kehittäjä

SJK-junioreilla on kahdeksan yhteistyöseuraa. Seurat ovat Lapuan Virkiä, Laihian Luja, Alavuden Peli-Veikot, Jalasjärven Jalas, Seinäjoen Mimmiliiga, Ilmajoen Kisailijat, Kurikan Ryhti ja Alahärmän Kisa. Yhteistyöseuroissa on yhteensä noin 1500 pelaajaa.

 

Yhteistyö näiden seurojen kanssa sisältää pelaajakehityksen tueksi yhteisjoukkuetoimintaa, valmentajien osaamisen kehittämiseksi koulutustoimintaa sekä myös yleisemmin seurakehitykseen liittyviä tukitoimia. Suomen Palloliitto tukee SJK-junioreiden valmennusosaamisen kehittäjän palkkausta. Henkilön suurin vastuualue on eri tasoilla tapahtuva koulutustoiminta. Liiton tuen myötä yhtenä isoimpana työtehtävänä seuran valmennusosaamisen kehittäjällä (SVOK) on Palloliiton alimpien tasojen valmennuskoulutusten organisointi ja toteutus (FVS, IVK, UEFA C).

 

SJK-junioreiden tavoite valmennusosaamisen kehittämisellä on koko alueemme valmennuksen tason nosto, mikä ajan myötä vaikuttaa myös pelaajien perustason nousuun. Tämä taas vaikuttaa jalkapallon harrastamisen hintaan, sillä se toivottavasti alentaa tai ainakin vähentää tulevaisuudessa kustannusten nousua pienemmän matkustustarpeen takia. Osaamistason nousu valmennuksessa luo myös kilpailua yksittäisten pelaajien välille ja mahdollistaa järjestelmällisemmän pelaajakehityksen myös yhteistyöseuroissa. Osaamistason nousu mahdollistaa myös valmentajien etenemisen omalla valmentajapolullaan. Seurayhteistyöllä vastataan myös Palloliiton omiin strategisiin valintoihin, joiden tavoitteena on taata jokaiselle jalkapallon pelaajalle osaava ja koulutettu valmentaja.

 

Valmennusosaamisen kehittäjä toimii pääsääntöisesti yhteistyöseurojen valmentajien kanssa. Hänen ensisijainen tehtävä on pitää huolta koko maakunnan valmennuksen ja valmentajien tasosta sekä osaamisesta. Valmennusosaamisen kehittäjä vastaa koko seurayhteisön koulutuskalenterin rakentamisesta yhteistyössä SJK-junioreiden valmennuspäällikön kanssa. Valmennusosaamisen kehittäjän työpanos menee lähes kokonaisuudessaan seurayhteisön seuroille ja hän toimii linkkinä SJK-junioreiden valmennuksesta vastaavien ja alueemme muiden valmennuksesta vastaavien että valmentajien välillä.