Ilmoittautuminen MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Valmennusosaamisen kehittäjä

SJK-junioreilla on kahdeksan yhteistyöseuraa. Seurat ovat Alahärmän Kisa, Ilmajoen Kisailijat, Jalasjärven Jalas, Kauhavan Kanuunat, Kauhajoen Karhu, Kurikan Ryhti, Lapuan Virkiä ja Seinäjoen Mimmiliiga. Yhteistyöseuroissa on yhteensä noin 1600 pelaajaa.

 

Yhteistyö näiden seurojen kanssa sisältää pelaajakehityksen tueksi yhteisjoukkuetoimintaa, valmentajien osaamisen kehittämiseksi koulutustoimintaa sekä myös yleisemmin seurakehitykseen liittyviä tukitoimia. Suomen Palloliitto tukee SJK-junioreiden valmennusosaamisen kehittäjän palkkausta. Henkilön suurin vastuualue on eri tasoilla tapahtuva koulutustoiminta. Liiton tuen myötä yhtenä isoimpana työtehtävänä seurayhteisön valmennusosaamisen kehittäjällä (SVOK) on Palloliiton alimpien tasojen valmennuskoulutusten organisointi ja toteutus (FVS, IVK, UEFA C).

 

SJK-junioreiden tavoite valmennusosaamisen kehittämisellä on koko alueemme valmennuksen tason nosto, mikä ajan myötä vaikuttaa pelaajien perustason nousuun. Osaamistason nousu valmennuksessa luo myös kilpailua yksittäisten pelaajien välille ja mahdollistaa järjestelmällisemmän pelaajakehityksen myös yhteistyöseuroissa. Lisäksi osaamistason nousu tukee valmentajien etenemistä omalla valmentajapolullaan. Seurayhteistyöllä vastataan Palloliiton strategisiin valintoihin, joiden tavoitteena on taata jokaiselle jalkapallon pelaajalle osaava ja koulutettu valmentaja.

 

Seurayhteisön valmennusosaamisen kehittäjä toimii pääsääntöisesti yhteistyöseurojen valmentajien kanssa. Hänen ensisijainen tehtävä on pitää huolta koko maakunnan valmennuksen ja valmentajien tasosta sekä osaamisesta. SVOK vastaa koko seurayhteisön koulutuskalenterin rakentamisesta yhteistyössä SJK-junioreiden valmennuspäällikön kanssa. SVOK toimii linkkinä SJK-junioreiden valmennuksesta vastaavien sekä alueemme muiden valmennuksesta vastaavien että valmentajien välillä.