Ilmoittautuminen MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Tutor-toiminta

MITÄ ON TUTORTOIMINTA? 

 

Tutor -ohjelma on lasten vaiheeseen suunnattu kehityshanke, jonka tavoitteena on alle 11-vuotiaiden valmennusosaamisen vaikuttavuuden vahvistaminen sekä omassa seurassa että lähialueen yhteistyöseuroissa. Vahva painopiste kahteen aloittavaan ikäluokkaan – laadukas startti ja kiinnittyminen lajiin. 

 

 

TUTORIN TEHTÄVÄT 

 

Tutorin työtehtävä on vahvistaa valmennusosaamisen vaikuttavuutta ja koulutettujen valmentajien määrää sekä Tutor- että yhteistyöseuroissa.  

Tutor tukee seurayhteisön alle 11 -vuotiaiden valmentajien arkivalmennuksen laatua ja kehittämistä kohtaamalla valmentajia arjessa, seuraamalla systemaattisesti valmentajien harjoituksia ja otteluita sekä antaen niistä rakentavaa palautetta. 

 

Tutor vie Palloliiton valmennuslinjan ja Palloliiton lapsuusvaiheen valmentajakoulutusten tavoitteita valmentajien arkeen panostaen kahteen aloittavaan ikäluokkaan omassa seurassa ja yhteistyöseuroissa. Tutor huomioi myös innokkaimpia valmentajia yksilöllisesti. Erittäin tärkeää on myös se, että SJK-junioreiden oma valmennuslinja huomioidaan ja viedään uusille ohjaajille sekä valmentajille.

 

Tutor kouluttaa seurayhteisön valmentajia Futisvalmentajan startin ja ikävaihekoulutusten osalta Palloliiton mallien mukaisesti, sekä ottaa vastaan valmentajakoulutuksiin liittyviä tutorointeja omassa seurayhteisössään. Tutor järjestää koulutustilaisuuksia yhdessä yhteistyöseurojen vastuuhenkilöiden kanssa. Osa työtehtävästä liittyy aloittelevien ikäluokkien toiminnan käynnistämisen tukemiseen sekä aloittavien ikäluokkien vanhempien kouluttamiseen.

  

Työn pääpainopiste on kahden aloittavan ikäluokan valmentajan tukemisessa sekä Palloliiton alemman tason valmentajakoulutusten osioiden toteuttamisesta liiton omien mallien mukaisesti. Lisäksi tehtävään voi kuulua 9-11 -vuotiaiden lasten valmentajien tukeminen.

 

SJK-juniorit saa Palloliitolta vuosina 2020-2021 Tutor-tukea noin 250h/ vuosi. Noin 70 tuntia vuodessa tästä tuesta käytetään Tutor-yhteistyöseuran Laihian Lujan tukemiseen.

 

Terveisin SJK-junioreiden Tutor.  Esa ”Eski” Haanpää