Ilmoittautuminen MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Seinäjoen Energialiiga

 

 

 
Seinäjoen Energialiiga 2021
 
Yhtä varma kevään merkki kuin muuttolintujen saapuminen on Seinäjoen Energialiigan alkaminen. Yhteensä 40 joukkuetta on ilmoittautunut tämän vuotiseen liigaan eli kaikki sarjat ovat täynnä. Liigaa on pelattu vuosittain yli neljänkymmenen vuoden ajan. Tänä vuonna on 46. kerta.

Järjestävän seuran, SJK-junioreiden, lisäksi mukana on joukkueita Sepsistä, Sisusta, SeMistä ja Lapuan Virkiästä ja Ilmajoelta. Kaikissa lohkoissa pelataan 5v.5.

Joukkueet on jaettu neljään lohkoon. D-lohkon muodostavat liigan nuorimmat, mutta samassa lohkossa pelaavat tyttöjoukkueet saavat olla pari vuotta vanhempia. Nuorimmat energialiigarit ovat 2015-syntyneet pojat.  
 
Korona-vuoden  ensimmäiset ottelut pelataa ottelut pelataan 25.5. ja siitä mennään tiistaisin syyskuulle saakka. Seinäjoen Energialiigassa ei sarjataulukoita pidetä vaan tärkein ohje joukkueiden ohjaajille, ”managereille,” on se, että kaikkien on saatava pelata eikä huudeta naama punaisena pelaajille vaan annetaan lasten tuntea peli-iloa.

 

Parkkialue tulee olemaan täynnä. Suositaan kimppakyytejä.
 
Liigaa pelataan tiistaisin Prunttimäen Ikuisen Tuulen viheriöillä. Liiga on Seinäjoen suurimpia urheilutapahtumia, sillä jokainen Energialiigan pelipäivä kerää n. 1000 henkeä Prunttimäkeen. Pienemmät eli D-lohko aloittaa aina klo 17.30 ja A-, B- ja C-lohkot klo 17.30 – 19.00 riippuen kierroksesta. Liikuntatoimi toivoo pelaajien vanhempien pysyvän kenttäalueiden ulkopuolella, että pelialue säilyisi hyvässä kunnossa.
 
Kenttäalueella toimii myös SJK:n 2012-junnujen gourmet-ravintola Vasen Pakki, joka täyttää paatuneenkin kulinaristin vaatimukset.
 
Peli-iltoihin on myös mahdollista tuoda pieneksi tai tarpeettomaksi käynyttä futiskamaa myyntiin. Tuotto myyjälle puhtaana käteen. Kuuluttajakoppi toimii markkinapaikkana.
 
Tänäkin vuonna on mahdollista ostaa omasta tanhupallerosta mikä tahansa seuran Facebook -sivulla oleva Seinäjoen Energialiigan kuva A3-kokoisena painettuna julisteena. Yhden kuvan hinta on 15 €. Kuvan voi tilata osoitteesta omm (ät) netikka.fi. Kuvan saa noutaa kuuluttamosta seuraavalla kertaa ja maksu käteisellä.
 
Energialiigan säännöt ovat samat kuin Palloliiton säännöt Leikki-ikäisille sillä poikkeuksella, että sarjat pelataan 5v5-joukkueilla.

Syksyn ohjelma pdf tiedostona

Lohkojaot ja joukkueet

Energialiigan säännöt