MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Seinäjoen Energialiiga

 

 

 

Huom. Kevään 2020 Energialiigan aikatauluun tulee muutoksia Korona-tilanteen johdosta. Alkamisajankohtaa joudutaan todennäköisesti siirtämään eteenpäin. Informoimme asiasta heti kun saatavilla on tarkempaa tietoa.

 

 
Seinäjoen Energialiiga 2019
 
Yhtä varma kevään merkki kuin muuttolintujen saapuminen on Seinäjoen Energialiigan alkaminen. Yhteensä 40 joukkuetta on ilmoittautunut tämän vuotiseen liigaan eli kaikki sarjat ovat täynnä. Liigaa on pelattu vuosittain yli neljänkymmenen vuoden ajan. Tänä vuonna on 44. kerta.

Järjestävän seuran, SJK-junioreiden, lisäksi mukana on joukkueita Ilmajoelta, Sepsistä, Sisusta, SeMistä ja Lapuan Virkiästä, Ilmajoelta ja Nurmon Pallosta. Kaikissa lohkoissa pelataan 5v.5.

Joukkueet on jaettu neljään lohkoon. D-lohkon muodostavat liigan nuorimmat, mutta samassa lohkossa pelaavat tyttöjoukkueet saavat olla pari vuotta vanhempia kuten kaikissa muissakin lohkoissa. Nuorimmat energialiigarit ovat 2013-syntyneet pojat.  Kevään ensimmäiset ottelut pelataan tiistaina 21.5. ja sen jälkeen neljänä tiistaina, eli kevään viimeinen kierros juhannusviikon tiistaina 18.6.  
Syyskierrokset aloitetaan tiistaina 6.8. ja viimeiset taistot taukoavat tiistaina 10.9. Seinäjoen Energialiigassa ei sarjataulukoita pidetä vaan tärkein ohje joukkueiden ohjaajille, ”managereille,” on se, että kaikkien on saatava pelata eikä huudeta naama punaisena pelaajille vaan annetaan lasten tuntea peli-iloa.
Parkkialue tulee olemaan täynnä. Suositaan kimppakyytejä.
 
Liigaa pelataan tiistaisin Prunttimäen Ikuisen Tuulen viheriöillä. Liiga on Seinäjoen suurimpia urheilutapahtumia, sillä jokainen Energialiigan pelipäivä kerää n. 1000 henkeä Prunttimäkeen. Pienemmät eli D-lohko aloittaa aina klo 17.30 ja A-, B- ja C-lohkot klo 17.30 – 19.00 riippuen kierroksesta. Liikuntatoimi toivoo pelaajien vanhempien pysyvän kenttäalueiden ulkopuolella, että pelialue säilyisi hyvässä kunnossa.
 
Kenttäalueella toimii myös SJK:n 2010-junnujen gourmet-ravintola Vasen Pakki, joka täyttää paatuneenkin kulinaristin vaatimukset. Tosin vain käteisellä rahalla.
 
Peli-iltoihin on myös mahdollista tuoda pieneksi tai tarpeettomaksi käynyttä futiskamaa myyntiin. Tuotto myyjälle puhtaana käteen. Kuuluttajakoppi toimii markkinapaikkana.
 
Tänäkin vuonna on mahdollista ostaa omasta tanhupallerosta mikä tahansa seuran Facebook -sivulla oleva Seinäjoen Energialiigan kuva A3-kokoisena painettuna julisteena. Yhden kuvan hinta on 15 €. Kuvan voi tilata osoitteesta omm (ät) netikka.fi. Kuvan saa noutaa kuuluttamosta seuraavalla kertaa ja maksu käteisellä.
 
Energialiigan säännöt ovat samat kuin Palloliiton säännöt Leikki-ikäisille sillä poikkeuksella, että sarjat pelataan 5v5-joukkueilla. Säännöt